Yhteystiedot

Markus Salomäki, valokuvaaja


Markus.Salomaki78
(ät) gmail.com

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:280339 kpl

Harrastukset

Kaikista rakkain harrastukseni on valokuvaus. Innostuin tästä jokunen vuosi sitten kun osallistuin Kotkan Opiston kamerankäyttökurssille.

Ehkä siihen asti olin valokuvaajana vain "lomakuvaaja" joka joskus sattui saamaan jonkun hyvänkin otoksen. Mielenkiinto heräsi, kun näin tiedon kurssista jossa opetettiin digikameran käyttökoulutusta. Lähinnä ajatus oli vain se, että osaisi hyödyntää paremmin kameran ominaisuuksia ja saada vähemmän niitä epäonnistumisia aikaan. Vaan toisin kävi. Paljon tuli opittua uutta asiaa kameroiden ominaisuuksista. Jopa niin paljon uutta, että noita ominaisuuksia halusi kokeilla yhä enemmän ja enemmän. Näin valokuvaus vei koko käden. Nälkä tietenkin kasvoi syödessä ja laitteistot lisääntyi ja parani vaikkei minulla ihan parhainta laitteistoa vielä olekkaan. 

Harrastuksena on todella rentouttavaa lähteä vapaapäivää viettämään jonnekin, minne nyt milloinkin ajatukset vie ja seurassa vielä mukavampaa lähteä kuvaamaan mitä nyt milloinkin päähän saadaan. Valokuvausreissu esimerkiksi luonnonpuistoon tai vieraaseen kaupunkiin lievittää stressiä ja antaa edes pienen hetken aikaa miettiä muita asioita kuin arjen kiireitä. Suosittelen.

Koko ajan opettelen lisää uutta valokuvauksessa ja tarvikehankintoja teen pikku hiljaa. Uusia haasteita otan vastaan sitä mukaa kun niitä keksii. Etsin myös malleja näyttelyprojektiini. Yhteydenotot mielellään toki sähköpostilla, koska päivätyöni ohessa en juuri kerkeä puhelimessa "notkumaan" muita kuin työasioita.

Projektejani toteuttelen niin sanotusti "strobistina" eli pari kolme pientä salamaa, softboxit, jalustat, langattomat laukaisimet ym "kenttävarustus" löytyy. Näillä eväillä kuvaan luontoa, miljöitä ja vapaaehtoisia malleja projekteissani sekä tietenkin työkeikkoina häitä, muistotilaisuuksia ym ym. Varustehankintoja ajatusasteella lähiaikoina.

 

*** Valokuvanäyttelyitä***

Yhteisnäyttelyt:

Kotkan Opiston näyttely vuonna (päivitystä vailla)

Kotkan Valokuvakeskuksen jäsenten joulunäyttely 2009

Kymen Kamerat ry:n 60-vuotis juhlanäyttely Kotkan Valokuvakeskuksessa 2011

Kotkan Valokuvakeskuksen jäsenistön näyttely 2011

Kotkan Valokuvakeskuksen jäsenistön näyttely 2012

Omat näyttelyt:

 - omia näyttelyitä ei ole vielä ollut - *suunnitteilla*

 - Tammikuussa 2012 -  Wanhojen kameroiden näyttely Kotkan Pääkirjastolla, aikuisten osaston                                                          lasivitriinissä 2.1.2012 alkaen (noin kuukauden ajan)

                                              *  *  *

HEI!! Jos sinulla on joutilaita valokuvauslehtiä ja kirjoja, vanhoja kameroita ym ym joista haluat luopua, ota yhteyttä. Kerään kaikkea valokuvaukseen liittyvää materiaalia, otan vastaan lahjoituksina ja toisinaan kun ylimääräistä on taskussa ja tuote edullinen, tuleepa osteltuakin.